Alles over scammen

Helaas is het zo dat er op elke site wel personen rondlopen die het leuk vinden om anderen op te lichten of hun eigendommen af te pakken. Ook op Habbo komt dit voor, het is daarom belangrijk dat je op de hoogte bent van alle trucs zodat je je goed kunt beschermen.

Scamming is het Engelse woord voor oplichterij. Scammers in Habbo Hotel proberen andere Habbo's hun meubels en Credits af te troggelen, simpelweg omdat ze geen zin (of geen toestemming van hun ouders) hebben om zelf Credits te kopen.
In Habbo zal het moderatie team je beschermen tegen deze personen, maar het allerbest kun je jezelf goed beschermen door deze simpele regels te volgen:

- Geef nooit je password, msn of mailadres aan een andere Habbo, wat die ook beweert!
- Habbo Cheats of Gratis credits bestaan niet. Iedereen die zegt van wel heeft het mis.
- Blijf op de hoogte van de meest gebruikte oplichtertrucs.

Wat zijn de meest voorkomende trucs op dit moment?

* Credits scams:

Spelers zullen beweren dat ze jou gratis Credits kunnen geven. Door o.a je naar een 'speciale" website te laten gaan of je naar een bepaald nummer te laten bellen. Trap hier nooit in, dit soort sites zijn er alleen om jou op te lichten. Altijd, hier zijn geen uitzonderingen in.

Ook bieden spelers soms speciale Creditcodes in ruil voor meubels. Maar dan moet jij wel eerst het meubeltje geven :P. Deze codes zijn natuurlijk hartstikke nep en jij bent je meubeltje kwijt. Niet doen dus.

* Meubel scams:
Er zijn verschillende manieren waarop vervelende spelers je zouden kunnen bestelen. We zullen voor het overzicht verschillende Meubel trucs voor je omschrijven, maar als "Supertip" willen we je alvast meegeven: gebruik altijd het beveiligde ruilscherm van Habbo. Dan zie je precies wat jou is beloofd en ook dat je het daadwerkelijk krijgt.

- Meubi verdubbelen:
Vaak voorkomende scam waarin een speler beweert dat hij /zij jouw meubel kan verdubbelen. Complete onzin, dit is absoluut niet mogelijk.

- Huisdieren ruilen: Je kunt huisdieren niet ruilen, dus geef nooit meubels aan spelers die dat beweren.

- Teleports ruilen: Het is onmogelijk om te controleren of 2 teleports in een ruilscherm ook daadwerkelijk met elkaar linken. Het komt daarom ook vaak voor dat oplichters twee losse teleporters met jou proberen te ruilen. Wij adviseren daarom om nooit teleporters te ruilen.

- Kamers opknappen: Habbo's die zich aanbieden om jouw kamer een leuke make-over te geven. Om dit te kunnen doen willen ze wel graag dat jij ze alvast wat meubels geeft. Dit is een grote scam, spelers zullen er altijd met je meubels vandoor gaan. Hou de inrichting van je kamer dus aan je zelf over ;)

- Werkkamers: Sommige Habbo's vinden het leuk om spelletjes kamers te maken of echte restaurant/clubs/ bars in hun kamer te runnen. Je kunt in deze kamers dus spelen of zelfs werken en misschien geeft de eigenaar van de kamer je daar zelfs een beloning voor. Dit is altijd afhankelijk van de goede intenties van de eigenaar van de kamer. Het kan dus heel goed dat deze persoon je iets belooft, maar later niet geeft. Wij kunnen niet controleren wat er is afgesproken. Werken en meedoen aan spelletjeskamers is daarom op eigen risico! Ons moderatie team kan achteraf niet ingrijpen om de door jouw gegeven meubels op te halen. Speel daarom alleen in kamers waarvan je weet dat de eigenaar eerlijk speelt. Weet je het niet zeker? Doe het dan niet en laat je meubels lekker in je eigen inventaris.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen
Mogelijk gemaakt door Zendesk