Informatie over het taalfilter

Het Taalfilter
Soms zie je in het Hotel BOBBA verschijnen. Dit is onze taalfilter en zorgt ervoor dat nare woorden automatisch worden gefilterd. Het taalfilter haalt scheldwoorden en seksistische woorden weg nog voordat ze in je scherm kunnen komen. Ook email adressen en telefoonnummers worden geblokkeerd. Al deze woorden worden vervangen door BOBBA en dit werkt ook bij Gastenboeken, plakbriefjes en bij allerlei andere manieren om berichtjes te sturen.

Kun je deze ook aan en uit zetten?
Je kunt het taalfilter aan- en uit zetten via je Habbo ID Met het filter 'uit' kun je de ongefilterde teksten van de Habbo's om je heen lezen. Met het filter 'aan' zie je BOBBA staan als iemand een woord gebruikt dat in het taalfilter staat. Deze optie is er alleen voor Habbo's van 12 jaar en ouder.

Waarom mag je deze pas vanaf 12 jaar uitzetten?
Veiligheid is en blijft een belangrijk speerpunt voor Habbo Hotel. We willen enerzijds de oudere bezoekers meer vrijheid geven, maar willen aan de andere kant onze jongere bezoekers ook beschermen. Deze leeftijdsgrens is gekozen in overeenstemming met de internationaal geldende leeftijdsregels voor films (zie bijvoorbeeld www.kijkwijzer.nl). Het taalfilter is nooit bedoeld om gebruikers in hun gesprekken te beperken, maar om ons moderatie team te alarmeren als in een kamer gescholden of gescamt wordt of racistische of seksueel getinte gesprekken plaatsvinden. Het systeem staat nooit uit en filtert alle gesprekken in het hotel - of een bezoeker nu zijn eigen filter aan of uit heeft staan.

Mag je schelden/vloeken als het taalfilter uit staat?
Habbo Hotel behoudt het recht om op te treden tegen iedereen die de Habbo Hotel Regels verbreekt. Als iemand je uitscheldt, pest of discrimineert mag je deze persoon via het gele vraagteken aangegeven - of je nou het filter aan hebt staan of niet.


Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen
Mogelijk gemaakt door Zendesk