Waarschuwing voor scamsites

Hallo Habbo's,

We merken dat we de laatste tijd meer meldingen binnen krijgen over gehackte accounts. Om te voorkomen dat mensen gehackt worden op hun Habbo account willen we jullie hierbij nogmaals op het hart drukken dat je nooit of te nimmer je wachtwoord op een site buiten www.habbo.nl moet invoeren of weg mag geven aan iemand die erom vraagt.

Ondanks wat sites je ook beloven (gratis Credits, Meubels, VIP, cheats, scripts en andere mogelijkheden) zal je altijd bedrogen uitkomen en zal de eigenaar van de site in kwestie door middel van jouw wachtwoord op je Habbo account kunnen inloggen met alle gevolgen van dien. Ga dus voorzichtig om met je wachtwoord en vul deze alléén op www.habbo.nl in, nergens anders!

Welke scams zijn op dit moment actief?
Op het moment zien we veel Habbo's voorbij komen die zijn gehackt nadat ze een 'javascript' hebben uitgevoerd om gratis goudstaven te krijgen door een zogenaamde bug in Habbo, wat natuurlijk helemaal niet waar is.
Ook is er een site waarbij je kunt stemmen op een Habbo van de maand, ook dit is hartstikke nep en zodra je op de site komt zal je al in de URL zien (de witte balk in je browser waar het internet adres staat) dat je op een heel andere site dan Habbo bent.

Hebben jullie verder nog tips om mijn account te beveiligen?
Ja natuurlijk, op Habbo en op onze FAQ hebben we meerdere tips om je account te beveiligen en om veilig te internetten. Zo is het natuurlijk belangrijk om een veilig wachtwoord te hebben en moet je áltijd naar de URL kijken wanneer je ergens je wachtwoord in moet voeren. Staat er geen www.habbo.nl in de witte balk in je browser? Dan is het noodzakelijk om zo snel mogelijk te site te verlaten en je computer te checken op virussen en spyware.