Waarom is het woord 'kanker' geblokkeerd?

Hey Habbo's! 

Sinds 7 februari 2013 is het niet meer mogelijk om het woord 'kanker' te zeggen binnen Habbo. We hebben een tijdje onderzoek gedaan naar hoe vaak dit woord werd gebruikt in het Hotel en daarmee hebben we ook gekeken de manier waarop deze gebruikt werd. Het is ons opgevallen dat men in een behoorlijk aantal gevallen deze nare ziekte gebruikte om een ander mee uit te schelden en dat kunnen wij niet tolereren.

Ook wij vinden dat het schelden met deze ziekte zo snel mogelijk moet stoppen, zowel binnen Habbo als daarbuiten. Door het woord te blokkeren hopen wij mensen aan het denken te zetten en voor minder kwetsende situaties te zorgen voor andere spelers die wellicht zelf met de ziekte te maken hebben (gehad). Vanzelfsprekend is het nog wel toegestaan om onderling over de ziekte te praten, alleen is dat nu iets lastiger omdat er net als bij de andere scheldwoorden het woord 'Bobba' tevoorschijn komt. Ondanks dat we dit erg vervelend vinden kunnen wij daar helaas op dit moment even niets aan veranderen. 

We hopen dat jullie deze beslissing kunnen begrijpen en horen het graag van jullie wanneer jullie opmerkingen hebben of andere dingen kwijt willen via de Help Tool.  

Met vriendelijke groeten,

De Habbo NL Staff 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen
Mogelijk gemaakt door Zendesk