Over welke tools beschik ik om veilig op Habbo te surfen?

Op Habbo heb je de touwtjes in eigen handen. Om jou te helpen om je verblijf op Habbo zo veilig en aangenaam mogelijk te maken, hebben wij verschillende tools voor jou gecreëerd zodat jij de controle over elke situatie hebt. Wij zullen hieronder kort uitleggen hoe ze werken:

-Negeerknop

Als je wordt lastig gevallen door een andere gebruiker, of simpelweg niet wilt lezen wat een andere gebruiker te zeggen heeft, dan kun je gebruik maken van de Negeerknop. Dit kan geactiveerd worden door op het betreffende habbo poppetje te klikken. De Negeerknop zal verschijnen en als je er op klikt zal het gesprek van de gebruiker niet meer te zien zijn.

Klik hier voor meer informatie over de Negeerknop.

-Kamer moderation tools

Je hebt zelf de controle over je eigen kamers.  Jij beslist wat er in de kamers gebeurt en wie de kamers mogen bezoeken. Hierdoor krijg je een actieve en zelfstandige rol in de algemene Habbo moderatie en kun je zelf een bijdrage leveren aan een veiligere, plezierige en verantwoorde gemeenschap.
Je beschikt over de volgende tools:

*Kick

Met deze tool kun je een gebruiker uit jouw kamer zetten. Als de kamer niet op slot is, kan de gebruiker weer in de kamer terugkomen.

*Negeren

Met deze tool kun je een gebruiker negeren. Je kan kiezen om de gebruiker gedurende 2, 5 of 10 minuten te negeren. De chatgesprekken zijn gedurende deze tijd niet te zien.

*Negeer kamer

Deze tool werkt hetzelfde als “Negeren”, alleen worden hierdoor alle Habbo’s genegeerd. Alle chatgesprekken zijn niet meer te zien.

*Ban

Met deze tool kun je een gebruiker uit jouw kamer verbannen voor een bepaalde periode. Je kan kiezen tussen 1 uur, 1 dag en permanent verbannen (groepsleden kunnen alleen voor 1 uur of 1 dag verbannen worden).

*Verwijder ban

Met deze tool kun je een  verbanning weer verwijderen. Als je een fout hebt gemaakt bij het verbannen van een Habbo, kan je dit via deze tool corrigeren.
Je kan ook jouw vrienden laten meehelpen met het modereren van je kamers als je een keer niet aanwezig bent.

Klik hier voor meer informatie over kamer moderation tools.

- Controle over de toegang tot kamers
Er zijn verschillende opties om je te helpen met de toegang tot jouw kamers:

Open - Iedere gebruiker kan de kamer binnenkomen.
Wachtwoord - De kamer is vergrendeld met een wachtwoord. Alleen gebruikers die het wachtwoord weten, kunnen de kamer binnenkomen.
Deurbel - Gebruikers moeten aanbellen en jij beslist wie er binnen mag komen.

Je kunt de toegangsinstellingen van de kamers wijzigingen door te klikken op “kamerinstellingen” (een bedieningspaneel  dat aan de linkerkant van het scherm te vinden is).

- Kamer Filter
Dit filter dient als aanvulling op de chat filter, ook bekend als de bobba filter. Sommige woorden die in het algemeen in het hotel zijn toegestaan kunnen voor jou als ongepast worden gevonden of soms wil je gewoon liever niet dat deze woorden in jouw kamers gezegd worden. Met de kamer filter kun je zelf de controle hebben over welke woorden of zinnen je niet toestaat in je kamers. Jij kunt dit zelf in de kamer filter instellingen aanpassen.

- Forum moderatie
Groepseigenaren kunnen berichten lezen, posten en nieuwe categoriëen aanmaken. In de instellingen kunnen zij ook kiezen voor "Alleen groepslid" of "Alleen groepsadmin". Groepseigenaren kunnen berichten verbergen, wijzigen of herstellen.

-Profiel Privacy instellingen

Hoewel alle Habbo’s anoniem blijven, kun je je acountinstellingen wijzigen om meer controle te hebben over je privacy.

Online status Als je de status op “niemand” zet, kan niemand je online in het Hotel zien.

Volgfunctie- Alleen vrienden zijn in staat om je te volgen.  Als je een rustig momentje voor je zelf wilt hebben, kun je de status op “niemand” zetten.  Op deze manier kan niemand weten waar je in het Hotel bent.

Veiligheidsslot

Op Habbo heb je de mogelijkheid om je account te beschermen tegen ongewenste bezoekers. Als je denkt dat iemand anders op je account heeft ingelogd, kunnen wij het account meteen blokkeren. Alle belangrijke functies, zoals de ruilfunctie worden uitgeschakeld totdat het account weer gedeblokkeerd wordt. Je kunt het veiligheidsslot activeren in de Accountinstellingen.

Klik hier voor meer informatie over hoe het Veiligheidsslot werkt.

Je kan hier meer informatie vinden over hoe je hulp en advies kan vragen als je een probleem op Habbo hebt.

Je hebt Internet veiligheid in eigen handen!