Nuttige informatie omtrent uitgaven aan Habbo Hotel

Wat is Habbo?
Zoals u misschien in de uitleg van Habbo heeft kunnen lezen is Habbo een virtueel Hotel voor tieners van 13 tot 18 jaar. Habbo Hotel is een omgeving waarin tieners elkaar kunnen ontmoeten, samen activiteiten kunnen organiseren en games kunnen spelen. Het sociale aspect heeft de boventoon in alle activiteiten die in het hotel worden georganiseerd. In deze FAQ treft u een uitleg over wat wij doen om overmatige uitgaven tegen te gaan en wat wij doen om het spel gratis en leuk te houden voor spelers die geen toestemming hebben of die niet wensen te betalen voor onze diensten.

Maak het bespreekbaar
Wanneer u ziet dat uw kind onze site bezoekt raden wij u ten alle tijde aan om een gesprek aan te gaan met uw kind over het doen van aankopen via internet (al dan niet op Habbo). Open communicatie zorgt ervoor dat uw kind zich niet bezwaard zal voelen om toestemming aan u te vragen en eventuele problemen waar hij of zij tegenaan loopt op het internet bij u te komen melden.

U kunt uw kind daarnaast uitleggen dat het bij Habbo Hotel op geen enkele wijze noodzakelijk is om Credits te kopen, maar 5% van onze bezoekers koopt daadwerkelijk Credits. De overige spelers maken gebruik van onze talloze gratis features.

Regels en limieten m.b.t het kopen van Credits
Wanneer spelers Credits willen kopen hebben wij hier regels aan verbonden. Zo is het verplicht om eerst toestemming te vragen aan een ouder en hebben wij op de aantal betaalmethodes die toegankelijker zijn voor tieners een limiet gezet. Op die manier kan men wekelijks een bepaald bedrag uitgeven en wordt de betaalmethode vanzelf geblokkeerd wanneer deze limiet bereikt is. Wij hanteren de volgende maatregelen om overmatige aankopen op Habbo tegen te gaan:

- Op de website van Habbo Hotel wordt precies uitgelegd wat de Habbo Credits kosten, per betaalmethode.

- Als men belt naar het 0909-nummer, wordt direct gevraagd of degene die de telefoonrekening betaalt zijn/haar goedkeuring heeft gegeven voor het gebruiken van de telefoon.

- Er zijn, waar de betaalmethode het mogelijk maakt, limieten ingevoerd die gebruikers per week kunnen besteden aan Habbo.

- Op verschillende plaatsen op de website waarschuwen we dat er toestemming van ouders nodig is om Credits aan te schaffen.

- Wij maken geen gebruik van automatische abonnementsdiensten, iedere transactie moet afzonderlijk worden aangegaan en betaald.

- Er wordt continu gezocht naar nieuwe en goedkopere betaalmethoden, zodat de gebruiker steeds meer waarde voor zijn geld krijgt. Paysafe Cards zijn daar een voorbeeld van en iDeal (online bankieren) heeft een nog lagere kostprijs per Habbo Credit.

- Er worden voortdurend aanvullende gratis spelelementen toegevoegd en aangeboden in Habbo Hotel.

Mijn kind heeft toch Credits gekocht zonder mjin toestemming, wat nu?
Als uw kind onverhoopt toch onze adviezen en maatregelen negeert en zonder uw toestemming Credits koopt, kunt u contact opnemen met onze helpdesk of klantenservice van Habbo. Wij kunnen u namelijk adviseren op het gebied van betaalmethodes en het blokkeren hiervan. Zo kunnen wij onder andere telefoonnummers van onze service blokkeren en, indien u dit wenst, een blokkade zetten op het account van uw kind. Wanneer u contact met ons opneemt zal er zo spoedig mogelijk iemand van onze klantenservice reageren.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen
Mogelijk gemaakt door Zendesk