Welke tools gebruikt Habbo om de veiligheid van mijn kind te garanderen?

Om onze gebruikers een zo plezierig mogelijke tijd in het Hotel te geven en hun verblijf zo veilig mogelijk te maken, hebben we een aantal tools ontwikkeld om zo de controle te hebben over alle situaties.

Wij raden u aan om de volgende informatie samen met uw kind door te lezen. Dit om ervoor te zorgen dat uw kind begrijpt wat hij of zij kunt doen om de controle over hun Habbo ervaring niet te verliezen.

-Negeerknop

Als uw kind lastig wordt gevallen door een andere gebruiker, of simpelweg niet wilt lezen wat een andere gebruiker te zeggen heeft, dan kunt uw kind gebruik maken van de Negeerknop. Dit kan geactiveerd worden door op het betreffende habbo poppetje te klikken. De Negeerknop zal verschijnen en als je er op klikt zal het gesprek van de gebruiker niet meer te zien zijn.

Klik hier voor meer informatie over de Negeerknop.

-Kamer moderation tools

Uw kind heeft controle over zijn of haar eigen kamers. Zij beslissen zelf wat er in de kamers gebeurt en wie de kamers mogen bezoeken. Dit geeft hen een actieve en zelfstandige rol in de algemene Habbo moderation en kunnen zij zelf een bijdrage leveren aan een veiligere, plezierige en verantwoorde gemeenschap.
Uw kind beschikt over de volgende tools:

*Kick

Met deze tool kunt uw kind een gebruiker uit zijn of haar kamer zetten. Als de kamer niet op slot is, kan de gebruiker weer in de kamer terugkomen.

*Negeren

Met deze tool kunt uw kind een gebruiker negeren. Uw kind kan kiezen om de gebruiker gedurende 2, 5 of 10 minuten te negeren. De chatgesprekken zijn gedurende deze tijd niet te zien.

*Negeer kamer

Deze tool werkt hetzelfde als “Negeren”, alleen worden hierdoor alle Habbo’s genegeerd. Alle chatgesprekken zijn niet meer te zien.

*Ban

Met deze tool kunt uw kind een gebruiker uit zijn of haar kamers verbannen voor een bepaalde periode. Ze kunnen kiezen tussen 1 uur, 1 dag en permanent (groepsleden kunnen alleen voor 1 uur of 1 dag verbannen worden).

*Verwijder ban

Met deze tool kunt uw kind een gegeven verbanning verwijderen. Als uw kind een fout heeft gemaakt bij het verbannen van een Habbo, kan hij/zij dit corrigeren via deze tool.
Uw kind kan ook zijn of haar vrienden laten meehelpen met het modereren van zijn of haar kamers als zij een keer niet aanwezig zijn. Klik hier voor meer informatie over kamer moderation tools.

- Controle over de toegang tot kamers
Er zijn verschillende opties om onze gebruikers te helpen met de toegang tot hun kamers:

Open - Iedere gebruiker kan de kamer binnenkomen.

Wachtwoord - De kamer is vergrendeld met een wachtwoord. Alleen gebruikers die het wachtwoord weten, kunnen de kamer binnenkomen.

Deurbel - Gebruikers moeten aanbellen en uw kind beslist wie er binnen mag komen.

Gebruikers kunnen de toegangsinstellingen van de kamers wijzigingen door te klikken op “kamerinstellingen”, een bedieningspaneel  dat aan de linkerkant van het scherm te vinden is.

- Kamer Filter
Dit filter dient als aanvulling op de chat filter, ook bekend als de bobba filter. Sommige woorden die in het algemeen in het hotel zijn toegestaan kunnen voor sommige gebruikers als ongepast worden gevonden of soms willen ze niet dat deze woorden in hun kamers gezegd worden. Met de kamer filter kunnen gebruikers zelf de controle hebben over welke woorden of zinnen zij niet toestaan in hun eigen kamers. Zij kunnen de kamer filter instellingen aanpassen.

- Forum moderatie
Groepseigenaren kunnen berichten lezen, posten en nieuwe categoriëen aanmaken. In de instellingen kunnen zij ook kiezen voor "Alleen groepslid" of "Alleen groepsadmin". Groepseigenaren kunnen berichten verbergen, wijzigen of herstellen.

-Profiel Privacy instellingen
Onze gebruikers zijn en blijven anoniem  en hun persoonlijke informatie wordt nergens in het hotel getoond. Toch hebben we een aantal profielinstellingen ter beschikking zodat ze nog meer controle hebben over hun privacy. Deze instellingen kun je vinden via de Accountinstellingen die op de homepage staan. De privacy-instellingen opties zijn als volgt:

Online status Als de status op “niemand” wordt gezet, kan niemand je online in het Hotel zien.

Volgfunctie- Alleen vrienden zijn in staat om uw kind te volgen.  Als ze een rustig moment voor hun zelf willen, kunnen ze de status op “niemand” zetten.  Op deze manier kan niemand weten waar uw kind zich in het Hotel bevindt.

Veiligheidsslot

Op Habbo heb je ook de mogelijkheid om het account te beschermen tegen ongewenste bezoekers. Als u denkt dat iemand anders toegang tot het account van uw kind heeft gekregen, kunnen wij het account meteen blokkeren. Alle belangrijke functies, zoals de ruilfunctie worden uitgeschakeld totdat het account weer gedeblokkeerd wordt. U kunt het veiligheidsslot activeren in de Accountinstellingen.

Klik hier voor meer informatie over hoe het Veiligheidsslot werkt.

U kunt hier meer informatie vinden over hoe u hulp en advies kunt krijgen voor een probleem op Habbo.