Freeze

FREEZE! is een nieuw multiplayerspel dat je in je eigen Habbokamer kunt maken en spelen. Je speelt het met vier teams van maximaal vijf spelers per team.

In FREEZE! verdien je punten door andere spelers te bevriezen zonder zelf bevroren te worden. Je doet dat door exploderende sneeuwballen op een FREEZE!-tegel te mikken: als je dubbelklikt op een tegel gooi je een sneeuwbal in de lucht die explodeert als hij de grond raakt. Elke Habbo op zijn pad wordt bevroren. Dus zorg dat je zelf niet in het pad van de sneeuwbal loopt. Je kunt ook de FREEZE-blokken opblazen die verschillende power-ups bevatten zoals speciale sneeuwballen, extra levens, een beschermend schild en meer.

LEVENS - Elke speler heeft drie levens. Je ziet je aantal levens boven je hoofd als je in het veld bent. Als je door je levens heen bent verlaat je automatisch het speelveld via de ‘Game Over’-tegel. Het team dat de meeste punten heeft en het langst in het spel weet te blijven wint.

Wat zijn de spelregels van FREEZE! ?
DOEL - Het doel van het spel is om de andere spelers te bevriezen zonder zelf bevroren te worden. Tegenstanders bevries je door exploderende sneeuwballen op een FREEZE!-tegel te mikken: als je dubbelklikt op een tegel gooi je een sneeuwbal in de lucht die explodeert als hij de grond raakt. Elke Habbo op zijn pad wordt bevroren. Dus zorg dat je zelf niet in het pad van de sneeuwbal loopt. Je kunt ook de FREEZE blokken opblazen die verschillende power-ups bevatten zoals speciale sneeuwballen, extra levens, een beschermend schild en meer. Daarmee heb je net een voordeel boven je tegenstanders.

LEVENS - Elke speler heeft drie levens. Je ziet je aantal levens boven je hoofd als je in het veld bent. Als je door je levens heen bent verlaat je automatisch het speelveld via de ‘Game Over’-tegel. Het team dat de meeste punten heeft en het langst in het spel weet te blijven wint.

Zelf een FREEZE! game bouwen.

Om een FREEZE-arena te maken heb je tegels, poorten, een timer, scoreboards en op zijn minst één ‘Game Over’-tegel nodig. Plaats de regels in je kamer, zet de FREEZE-blokken erop als hindernis en mogelijke power-ups. Zorg dat je de ‘Game Over’-tegel buiten de arena plaatst, anders kunnen de spelers die ‘af’ zijn op het veld blijven. Als je arena klaar is kun je je vrienden uitnodigen. Met de timer start je het spel. Het spel is afgelopen als er nog maar 1 speler op het veld staat of als je door de tijd heen bent.

FREEZE! spelen:
Ga naar de special FREEZE!-etage in de Navigator. Kies een kamer waar op dit moment een spel gestart wordt. Stap de arena in via een poort waar nog helmen voor liggen en wacht tot de kamereigenaar de timer aanzet. Je speelt het spel door te dubbelklikken op de FREEZE!-tegels zodat er exploderende sneeuwballen op terecht komen. Alle spelers in de baan van jouw sneeuwbal (ja, jij zelf ook, dus maak dat je wegkomt!) verliezen een leven. Hoe meer Habbo’s jouw team bevriest, hoe meer punten je verdient.

De ‘Game Over’-tegel
Elke speler heeft drie levens. Als je geraakt wordt door de exploderende sneeuwbal verlies je een leven. Als je alle levens verspeeld hebt verlaat je via de ‘Game Over’-tegel de spelarena.

Wat zijn power-ups?
Power-ups zijn verstopt in de FREEZE-blokken. Deze blokken koop je in de Catalogus. Zet ze in je arena op een FREEZE-tegel en ze exploderen als ze geraakt worden door een sneeuwbal. Sommige ervan bevatten power-ups zoals extra levens, speciale sneeuwballen en daarmee heb je net een voordeel boven je tegenstanders. Zet de blokken altijd op FREEZE-tegels, anders exploderen ze niet.

Beschikbare Power-ups in FREEZE!
Dit is een overzicht van de beschikbare power-ups:
Blauwe pijlen: Vergroot de explosies van je sneeuwballen.
Groene pijlen: Je eerstvolgende sneeuwbal explodeert diagonaal (naar links, rechts, voor en achter).
Gouden schild: Tijdelijke onsterfelijkheid. Je bent tijdelijk veilig voor alles aanvallen.
Roze hart: Extra leven. Let op: je kunt nooit meer dan 3 levens hebben.
Witte ballen: Hiermee kan je meerdere sneeuwballen tegelijkertijd plaatsen.
Oranje sneeuwbal: Je volgende sneeuwbal heeft een gigantische explosie in alle richtingen.

FREEZE! spelen is gratis!
In een kamer van een anders Habbo een potje FREEZE! spelen is helemaal gratis. Om zelf een game te bouwen heb je de Meubi nodig uit de FREEZE!-cataloguspagina.

Ik heb mijn FREEZE-blokken in een kamer gelegd maar ze exploderen niet als ik er een sneeuwbal op gooi. Wat doe ik verkeerd?

Een FREEZE-blok explodeert alleen als hij op een FREEZE-tegel staat.

Ik krijg geen helm als ik door de poort ga.. Wat doe ik verkeerd?

Als er geen helmen meer naast de poort liggen zijn alle plaatsen in dat team bezet. Elk team kan maximaal uit vijf spelers bestaan. Je kunt zien hoeveel spelers er in het veld zijn door de helmen te tellen die nog naast de poort liggen.

Waar is die helm voor?

Je bent waarschijnlijk door een FREEZE-poort gelopen in een kamer van een Habbo. Deze helm laat zien bij welk team je hoort.

Ik ben uit de game-arena gegooid. Hoe komt dat?

Waarschijnlijk ben je door al je FREEZE-levens heen. Elke keer dat iemand je bevriest verlies je een leven. Als je al je levens gebruikt hebt word je naar de uitgang geteleport. Je moet dan wachten tot het spel voorbij is voor je opnieuw kunt spelen.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen
Mogelijk gemaakt door Zendesk