De Habbo Regels

Wat zijn de Habbo Regels?

De Habbo Regels zijn huisregels waar iedereen in Habbo zich aan moet houden, wie zich hier niet aan wil houden is daarom niet welkom op Habbo en kan zelfs verbannen worden.

Dit zijn ze:
* Je mag geen andere spelers pesten, lastigvallen of misbruiken en je mag je niet agressief of gewelddadig gedragen.
* Je mag geen wachtwoorden, Credits of Meubi stelen van andere spelers, of websites maken en/of adverteren waarop andere spelers bestolen kunnen worden.
* Je moet je wachtwoord en persoonlijke gegevens geheimhouden en nooit proberen deze gegevens van andere spelers uit te vinden.
* Je mag je Habbo-account niet weggeven, verkopen of ruilen - of proberen je Habbomeubels te verkopen voor geld.
* Je mag je niet bezighouden met seksuele spelletjes of gesprekken - en geen seksuele uitnodigingen doen of op dat soort uitnodigingen ingaan.
*  Je mag geen scripts of software gebruiken om Habbo te betreden, verstoren of te veranderen.
*  Ga met andere Habbo's om zoals jij wilt dat anderen tegen jou doen.

En onthoud dat een overtreding in een virtuele wereld net zo strafbaar is als een overtreding in het echte leven!

Versie 2.0, Van kracht met ingang van: 28.01.2009

Waarom zijn de Habbo Regels er?

Mensen komen op Habbo om te ontspannen, wat rond te hangen en om nieuwe vrienden te maken in een fijne, maar bovenal veilige omgeving. De Habbo Regels helpen deze fijne en veilige omgeving te behouden.

Wat moet ik doen als iemand de Habbo Regels overtreedt?
Als je ziet dat iemand de regels overtreedt en je voelt je hier niet prettig bij, negeer deze Habbo dan eerst door de negeer-functie te gebruiken. Hiermee kan je niet meer zien in jouw scherm wat diegene zegt. De negeer-functie gebruik je bij uitschelden, mild vloeken en allerlei andere dingen die je simpelweg niet prettig vindt. Wanneer een gesprek daadwerkelijk beledigend, haatvol of racistisch is, of wanneer het bedreigend op je overkomt, klik dan op 'help' rechts bovenin je scherm. Je geeft de Habbo dan aan bij ons moderatie team, vervolgens verlaat je de ruimte of zet je de Habbo alsnog op 'negeren'.

Wat gebeurt er als ik de Regels overtreed?
Dat kan je maar beter niet proberen, want de gevolgen zijn dat je gewaarschuwd, gekickt of zelfs verbannen kunt worden uit het Hotel!

Waarom zie ik soms 'BOBBA' verschijnen?
Dit is onze taalfilter en zorgt ervoor dat nare woorden automatisch worden gefilterd. Het taalfilter haalt scheldwoorden en seksistische woorden weg nog voordat ze in je scherm kunnen komen. Ook email adressen en telefoonnummers worden geblokkeerd. Al deze woorden worden vervangen door 'BOBBA' en dit werkt ook bij Gastenboeken, plakbriefjes en bij allerlei andere manieren om berichtjes te sturen.

Wat gebeurd er als ik het taalfilter omzeil?
Dan loop je een grote kans verbannen te worden uit het Hotel!