Vragen over inloggen met je e-mail

Hoe werkt dit inloggen met je e-mail?
Je logt in met je eigen e-mailadres en een voor Habbo gekozen wachtwoord, je kunt daarna uit al jouw Habbo's met dit zelfde e-mailadres kiezen om het hotel in te gaan. Let op, jouw e-mailadres is niet zichtbaar voor andere Habbo's, vertel hem dus ook aan niemand.

Hoe wissel ik van Habbo na het inloggen met mijn e-mail?

Klik na het inloggen in het beginscherm op jouw Habbo-poppetje. Je komt dan meteen op een nieuw scherm met een overzicht van al je Habbo's. Hier kun je een andere Habbo selecteren, bestaande Habbo's toevoegen en nieuwe Habbonamen aanmaken.
Lukt dit niet, of zie je je andere Habbo's niet staan? Neem dan even contact met onze Player Support via de Habbo Help Tool. We helpen je graag verder.

Waarom kan ik mijn andere Habbo's niet zien na het inloggen met mijn e-mail?

Zodra jij (voor het eerst) inlogt met je e-mailadres zullen alle Habbo's die je  ooit met hetzelfde bevestigde e-mailadres hebt gemaakt automatisch worden toegevoegd aan je E-mail Login. Heb je andere Habbo's in je bezit met andere mailadressen of wachtwoorden? Deze kan je later handmatig toevoegen door op "toevoegen" te klikken nadat je bent ingelogd. Klik daarna op 'Voeg bestaande Habbo toe' en volg de stappen. Lukt het je niet, neem dan contact met ons op via de Habbo Help Tool.

Is het veiliger om met je e-mailadres in te loggen?

Het inloggen met je email is een zeer veilig systeem, omdat je inloggegevens niet te zien zijn voor de andere spelers. Zij zien je Habbonaam, terwijl je inlogt met een e-mailadres en wachtwoord.

Zorg er echter wel voor dat je het wachtwoord van jouw E-mail Login net zo goed beschermt als je vroeger je Habbonaam en wachtwoord hebt beschermd.  Dezelfde veiligheidsregels zijn ook hier zeer belangrijk:

- Gebruik voor je E-mail Login een wachtwoord van tenminste 8 willekeurige letters, tekens en cijfers met tenminste een hoofdletter. Voorbeeld: nn%45K#Lx
- Verander dit wachtwoord regelmatig (eens per maand) en geef je wachtwoord nooit aan anderen.
- Open geen bestanden die je ongevraagd krijgt toegestuurd, of bestanden van onbekenden, hier zouden namelijk schadelijke programma's in kunnen zitten die je wachtwoord kunnen lezen.
- Scan je computer regelmatig op virussen en spyware.

Wil je niet al je Habbo's aan één mailadres wilt verbinden, gebruik dan een ander mailadres (en dus E-mail Login) voor iedere Habbo zodat ze niet automatisch aan elkaar verbonden worden. Zorg er dan ook voor dat je deze Habbo's niet handmatig toevoegt via de 'Voeg een bestaande Habbo toe'-optie.

Hoe verander ik het mailadres waarmee ik inlog?

Log in met je mailadres en klik op 'E-mail Login beheren' bovenaan het scherm waar jij een Habbo kiest. Klik vervolgens op de 'Beheer e-mailadressen'-knop naast je mailadres. Voeg een tweede (secundair) e-mailadres toe (je kunt niet een mailadres gebruiken die al gelinkt is aan een andere Habbo!) en zodra jij de bevestigingsmail krijgt, bevestig je de toevoeging door op de link in de e-mail te klikken. Log vervolgens opnieuw in, ga terug naar 'Beheer e-mailadressen' en maak van je tweede e-mailadres het hoofdmailadres.

Wat zijn secundaire mailadressen?

Als jij een Habbo account hebt, dan kan je extra mailadressen toevoegen zodat je ook daarmee kan inloggen. Dit betekent dat als jij het hoofdmailadres van je E-mail Login bent vergeten, je nog steeds kan inloggen met het secundaire mailadres.

Hoe voeg ik een secundair mailadres toe aan mijn E-mail Login?

Als je inlogt met je E-mail Login, klik dan op 'Beheer account' en voeg een nieuw mailadres toe onderaan het scherm. Als jij een mailadres toevoegt ontvang je automatisch een bevestigingsmail om dit adres te bevestigen. Zodra jij het secundaire mailadres hebt bevestigd kan jij het adres gebruiken om in te loggen.

Ik kan niet inloggen op met mijn secundaire mailadres. Hoe kan dat?

Waarschijnlijk heb jij je mailadres nog niet bevestigd toen jij deze toevoegde aan je E-mail Login. Log in met je hoofdmailadres, ga naar "Account beheren" en laat opnieuw een bevestigingsmail sturen. Klik op de link die je in deze mail krijgt om het adres te bevestigen.

Hoe voeg ik twee E-mail Logins samen?

Als jij meer dan één E-mail Login hebt, dan is het mogelijk om deze samen te voegen en alle Habbo's die daaronder vallen bij elkaar te zetten. Om dit te doen moet je eerst inloggen met één van je accounts en het hotel binnen lopen: klik vervolgens op het Habbo-icoontje dat je links onderin het scherm ziet, en kies 'Instellingen', vervolgens 'Habbo Instellingen' en daarna 'Account beheren'. Kies in dit nieuwe scherm 'Inlogmethodes aanpassen'. Als jij een ander actief account hebt, dan kan je deze onderaan het scherm laten inloggen. Je krijgt vervolgens te zien welke accounts samen worden gevoegd.

Hoe voeg ik een inlogmethode toe?

Om een inlogmethode zoals Hyves of Facebook aan je account toe te voegen, moet je eerst het hotel in gaan en naar je Inlogopties gaan: klik op het Habbo-icoontje dat je links onderin het scherm ziet, en kies 'Instellingen', vervolgens 'Habbo Instellingen' en daarna 'Account beheren'. Kies in dit nieuwe scherm 'Inlogmethodes aanpassen'.
Op dit scherm klik je op het icoontje van de inlogmethode die jij wilt toevoegen, en een inlogscherm voor die website zal verschijnen. Log in met de gegevens van deze website en je bent klaar!

Hoe verwijder ik een inlogmethode?

Om een inlogmethode zoals Hyves of Facebook van je account te verwijderen, moet je eerst het hotel in gaan en naar je Inlogopties gaan: klik op het Habbo-icoontje dat je links onderin het scherm ziet, en kies 'Instellingen', vervolgens 'Habbo Instellingen' en daarna 'Account beheren'. Kies in dit nieuwe scherm 'Inlogmethodes aanpassen'.
Op dit scherm klik je op 'Verwijder methodes' en een 'Verwijder' knop zal naast al je inlogmethodes verschijnen. Je kan niet de inlogmethode verwijderen die je op dat moment hebt gebruikt om in te loggen.