Habbo Helpers

Sinds juni 2012 is het zover en is het lang verwachte project 'Habbo Helpers' van start gegaan! Lees hier hoe alles in zijn werk gaat.

Wat zijn Habbo Helpers?
Als je altijd al een belangrijke rol hebt willen spelen op Habbo is dit jouw kans. Als een Habbo Helper zorg je ervoor dat andere Habbo's een handje geholpen worden met iets wat ze niet snappen of waar ze hulp bij nodig hebben. Ook kan je nieuwe Habbo's een rondleiding geven door het Hotel als gids.

Hoe kan ik een Habbo Helper worden?
Je kan je voor dit project niet opgeven en er is ook geen speciale selectie om Habbo Helper te kunnen worden. Iedereen kan dus Habbo Helper worden maar je moet hier wel hard voor werken. Om een Habbo Helper te kunnen worden moet in de navigator helemaal links onderaan op jouw Habbo klikken. Vervolgens klik je 'talenten' en komen jouw opdrachten naar voren om Helper te worden.

In deze opdrachten moet je verschillende Quests voltooien, taken doen en Badges behalen. Om te kunnen zien wat je nog allemaal moet doen om Habbo Helper te kunnen worden kan je kijken op de homepage (de pagina waar je op komt direct na het inloggen in het Hotel).

Hoe kan ik nieuwe Habbo's helpen?
Je kunt nieuwe Habbo's op weg helpen door Gidsverzoeken te accepteren.

Wat is een Gids?
Een Gids is iemand die de allerleukste kamers en events laat zien aan nieuwe Habbo's.

Wat is een Rondleiding?
Jij maakt zelf de Rondleiding, dus maak er iets moois van!

We willen graag dat je nieuwe Habbo's leert wat je allemaal kunt doen in Habbo en hen uitnodigt in kamers met een goede sfeer, aardige mensen en leuke dingen om te doen. We zouden het leuk vinden als jij degene bent die nieuwe Habbo's het allerbeste van Habbo laat zien en aan hem of haar uitlegt hoe Habbo in elkaar zit.

Hoe maak ik een Rondleiding?
Je kunt de nieuwe Habbo in je kamer uitnodigen door te klikken op de knop "Gebruiker uitnodigen in mijn kamer" in de Help Tool.

Als jouw bezoek aan een kamer afloopt, kun je de Habbo vragen om even te wachten terwijl jij op zoek gaat naar een andere kamer om te laten zien. Nadat je de volgende kamer gevonden hebt, kun je de Habbo uitnodigen om je te volgen.

Het zou fijn zijn als je tenminste 5 à 10 verschillende kamers kunt laten zien waarin toffe feesten, events of games aan de gang zijn. Denk eraan dat het een echte Habbo-beginner even tijd zal kosten om alle verschillende games en activiteiten in Habbo te begrijpen. Je zult dus een hoop moeten uitleggen en veel geduld moeten hebben.

Wat voor soort kamers moet ik laten zien?
Kies vooral leuke kamers uit. Denk eraan kamers te kiezen waarin je gemakkelijk rond kunt lopen.

Wat moet ik vertellen over Habbo?
Je weet zelf het beste wat de coolste dingen zijn en waarom je Habbo speelt – deel dus gewoon jouw ervaringen! Je weet ook hoe je je hoort te gedragen in het spel, dus zorg dat je dat ook vertelt.

Ik heb hulp nodig, hoe roep ik een Habbo Helper erbij?
Makkelijk zat! Je hoeft alleen maar rechts bovenin je scherm op 'help' te klikken. Er komt dan meteen een schermpje in jouw beeld waarin je ervoor kunt kiezen om een Helper te roepen.

Kan ik nog altijd een probleem melden bij het moderatie team wanneer een Helper mij niet kan helpen?
Natuurlijk kan dat nog. Als je rechts bovenin op 'help' klikt zie je het scherm waarin je een Helper kunt roepen maar je kunt in datzelfde scherm ook het moderatie team inschakelen in geval van nood.

Moet ik een Habbo Helper aangeven als hij/zij mij niet goed geholpen heeft?
Nee dat is niet nodig. Als je niet blij bent met de hulp van de Helper kan je zijn/haar hulp naar de kwaliteit hiervan beoordelen nadat je bent geholpen. Ben je niet tevreden kun je dat aangeven. Heeft iemand je goed geholpen wees dan ook zo eerlijk om iemand ook goed te beoordelen!

Wat moet ik doen als een Habbo vervelend is terwijl ik hem/haar probeer te helpen?
Negeer het maar lekker en ga verder met het helpen van Habbo's die het wel verdienen. Het moderatie team kan je alleen roepen wanneer er zich daadwerkelijk een noodgeval voordoet. Dit kan je doen door rechts bovenin je scherm op 'help'  te klikken.

Kan een Habbo Helper andere Habbo's verbannen of een spreekverbod opleggen?
Nee dat kunnen ze absoluut niet. Habbo Helpers kunnen alleen rondleidingen geven en vragen beantwoorden van andere spelers. Ze hebben geen toegang tot Moderation Tools waarmee zij anderen kunnen verbannen.