Waarom hebben jullie het ruilen en de Marktplaats veranderd?

Wat zijn de wijzigingen met betrekking tot het ruilen en de Marktplaats?

Het verkopen van items gebeurt uitsluitend op de Marktplaats. Je zult niet in staat zijn om face-to-face met andere Habbo's te ruilen in een kamer en je kunt ook geen meubi meer ruilen voor andere meubi. Ook hanteren wij hogere kosten wanneer Habbo's gebruik maken van de Marktplaats om items te verkopen. 

 

Waarom kan ik niet meer rechtstreeks ruilen met andere Habbo's in kamers en waarom kan ik geem meubi ruilen voor andere items of deze gratis aan andere Habbo's geven?

Wij hebben ervoor gekozen om al het verkoop van items te centraliseren in één functie: de Marktplaats. Dit betekent dat het uitwisselen van items en credits in Habbo 2020 behoorlijk is veranderd.

De redenen waarom wij dit hebben besloten kun je hieronder lezen:

 • Doordat alle activiteiten op het gebied van itemverkoop en ruil-activiteiten op één plek worden gedaan, de Marktplaats, zijn onze developers beter in staat om in de toekomst het verkopen en handelen als een spelmechanisme te ontwikkelen.
 • Het maakt het proces minder gefragmenteerd en gemakkelijker te begrijpen voor zowel nieuwe als bestaande Habbo's.
 • Door de overdracht van onbeperkte hoeveelheden meubi tussen accounts te stoppen, wordt het stelen van meubi van gehackte accounts veel moeilijker.
 • Face-to-face ruilen en en het ruilen van meubi voor meubi stimuleert de verkoop van items met een hoge waarde voor echt geld op de zwarte markt. 
 • Door meubi te ruilen voor andere meubi, kunnen Habbo's ook andere controles op de overdacht van rijkdom omzeilen
 • Wanneer de functionaliteit om de Marktplaats te gebruiken om items privé aan vrienden aan te bieden in 2021 wordt geïmplementeerd, zal de Marktplaats asynchroon privéverkopen mogelijk maken, aangezien beide Habbo's niet hoeven af te spreken wat ze ter plekke verkopen of kopen. Dit is bijvoorbeeld handig als elke Habbo zich in verschillende tijdzones bevindt of als een van beide niet veel tijd in het Hotel doorbrengt. 

Waarom kan ik items alleen privé aan mijn vrienden verkopen?

De redenen hiervoor kan je hieronder lezen:

 • Wij wilden meer nadruk leggen op de waarde van vrienden.
 • Het beschermt Habbo's tegen het ontvangen van spam-aanbiedingen van Habbo's die ze niet kennen. 
 • Het vereenvoudigt de selectie van mensen aan wie je iets wilt verkopen

Houd er rekening mee dat wij een geheel nieuwe tool voor het doneren van credits hebben geïmplementeerd waarmee community-leiders (bijvoorbeeld fansites en rollenspellen) hun personeel kunnen betalen. Nadat je level 15 hebt bereikt, kun je het gebruiken om elke andere Habbo tot negen credits tegelijk te doneren (ongeacht of ze op hun vriendenlijst staan). Houd er rekening mee dat voor elke keer dat je de tool gebruikt, je 1 credit moet betalen. 

 

Waarom worden er zoveel credits afgetrokken als ik met succes een item op de Marktplaats verkoop?

Wij hebben in Habbo 2020 hogere verkoopkosten geïmplementeerd als je gebruik maak van de Marktplaats om items te verkopen. Deze heffing wordt afgetrokken van het totale bedrag dat je ontvangt als je een item met succes hebt verkocht. 

Waarom hebben wij dit gedaan:

 • De Marktplaats-verkoopsheffing ontmoedigt de illegale verkoop op credits. Wij willen niet dat mensen de Marktplaats gebruiken om dit soort activiteiten uit te voeren. 
 • Handelen met zeer lage of helemaal geen verkoopkosten zou Habbo in staat stellen om andere controles op de overdracht van credits te omzeilen. 

Waaruit bestaat de verkoopprijs?

De Markplaats-verkoopkosten betaal je wanneer je met succes een item op de Marktplaats verkoopt. De werkelijke kosten hangt af van de prijs van het item dat je hebt verkocht. Het is bijvoorbeeld een hoger percentage van de verkoopwaarde als je een item verkoopt voor 60.000 credits of meer, dan wanneer je een item verkoopt voor bijvoorbeeld 100 credits. 

 

Wat is de "Reizende Verkoper Achievement"?

Wanneer je op de Marktplaats items verkoopt, hangt de maximale prijs die je voor je item kunt vragen af van de level die jouw Reizende Verkoper achievement heeft bereikt. 

Om de Reizende Verkoper naar level 5 te brengen, moet je met succes een aanzienlijk aantal items op de Marktplaats verkopen. 

Hieronder staan de vereiste Reizende Verkoper Achievement-levels met de bijbehorende maximale verkooplimieten:

 • Nog geen levels behaald: 10 credits.
 • Level 1: 10 credits.
 • Level 2: 100 credits.
 • Level 3: 1.000 credits.
 • Level 4: 10.000 credits
 • Level 5: 100.000 credits

Waarom kost het geld om de credit donatie tool te gebruiken?

De redenen voor deze kosten worden hieronder vermeld:

 • Hierdoor kunnen wij gratis credits uitdelen en hoef je hierdoor minder credits te verdienen. Dat wil zeggen er is minder motivatie om het spel daadwerkelijk te spelen en credits te verdienen door achievements te voltooien, je levels te verhogen, etc. Dit is vooral relevant voor nieuwe Habbo's. 
 • De kosten zullen ertoe bijdragen dat verkopers van credits op de zwarte markt worden ontmoedigd om de tool te gebruiken om zo illegale credits over te zetten op andere accounts. 
 • Zonder deze kosten zou de credits donatie tool waarschijnlijk worden gebruikt om andere bestaande heffingskosten te omzeilen. Het handelssysteem zo hierdoor niet meer werken. 

Waarom moet je überhaupt kosten betalen voor bepaalde features? Waarom wordt credits afgetrokken van de verkopen die ik op de Marktplaats heb gedaan en waarom worden er extra kosten in rekening gebracht voor gekochte credit meubi uit de Shop?

Habbo heeft een zeer complexe economie en alles is nauwgezet ontworpen om samen te werken om een uitgebalanceerd spel te creëren. Features die de overdracht van credits mogelijk maken, moeten een soort van kosten, controle of limiet hebben om te kunnen werken. 

Hieronder staan enkele meer gedetailleerde redenen voor kosten/belastingen/aftrekken van credits in bepaalde features:

 • Het voorkomt dat er nieuwe credits in het systeem terechtkomen via meerdere avatars en accounts
 • Het vermindert geleidelijk het aantal in omloop zijnde credits (zonder de kosten/heffingen zouden mensen bijvoorbeeld salaris van hun persoon met dezelfde credits kunnen betalen, terwijl zelfs een kleine heffing deze kansen aanzienlijk verminderen. 
 • Het voegt waarde toe aan het verdienen van nieuwe credits door onder andere een level omhoog te gaan, achievements te voltooien, in Habbo organisaties te werken en handelen. 
 • Het maakt lenen en andere soortgelijke activiteiten meer weloverwogen, aangezien Habbo's hun rijkdom niet eenvoudig meer kunnen delen zonder consequenties. 

Waarom kan ik geen kredietmeubelen verhandelen op de Marktplaats?

We gaan deze functionaliteit nog toevoegen. In de toekomst kun je creditmeubi verkopen op de Marktplaats, maar wanneer de koper het ontvangt, krijgt die het aantal credits dat creditmeubi waard was, niet het daadwerkelijke creditmeubi .

Houd er rekening mee dat de tegoeden worden gestort in het gedeelte Marktplaats van je inkomstenvenster wanneer je een creditmeubi koopt op de Marktplaats.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen
Mogelijk gemaakt door Zendesk