Algemene vragen over het NFT project

Op welke manier gaat dit mijn spel beïnvloeden?

We zijn aan het onderzoeken of we alle Habbo-Avatars bruikbaar kunnen maken in het spel als een soort avatar 'skin'. Voor meer informatie hierover, kun je deze FAQ gids lezen. Mocht dit ooit gebeuren, zul je misschien avatars tegenkomen in het hotel die er wat vreemd uitzien. De avatars zullen een exclusief effect dragen en waarschijnlijk kledingstukken en accessoires dragen die nergens anders in-game verkrijgbaar zijn. Dit maakt deel uit van het exclusieve karakter van de avatar NFT’s.

 

Het is mogelijk dat we in de toekomst nog andere, nog onbesliste, in-game extraatjes zullen introduceren. Meer informatie hierover zal worden gedeeld met de Habbo-community naarmate het project vordert.

 

Hoe gaan Habbo-Avatars mijn Habbo-ervaring, en Habbo in het algemeen ten goede komen?

Ten eerste zal het geld dat wordt verdiend dankzij de verkoop van de avatars opnieuw geïnvesteerd worden in het spel. Dit zou zich kunnen uiten in meer middelen voor ontwikkeling om de voortgang van de Unity client te versnellen, of meer middelen voor het Habbo design team. D.w.z. meer interessante meubels en functies.

 

Ten tweede zou dit project op langere termijn, en als dit project een succes wordt, een eerste voorzichtige stap kunnen zijn richting een breder 'play to earn' spelmodel, waarbij blockchain technologie en NFT's een grotere rol gaan spelen in Habbo. Het 'play to earn'-model is gunstig voor spelers, omdat het hen veel meer controle geeft over hun in-game activa en het eigenaarschap ervan.Op de Habbo-Avatars website wordt gezegd dat jullie een aantal avatars van het project apart hebben gezet voor de community. Wat betekent dit in de praktijk?

We willen ervoor zorgen dat de community mee kan genieten van het succes van het Habbo-Avatars project. Dus, naast het herinvesteren van de opbrengsten van het project in het spel, zullen we in de toekomst zoeken naar manieren om de avatars aan leden van de Habbo-community te geven.

 

Wat dit in de praktijk betekent moet nog worden beslist, maar een voorbeeld zou kunnen zijn dat spelers een NFT-avatar zouden kunnen winnen door deel te nemen aan in-game activiteit of en weggeefactie op social media.


Heb je een voorbeeld van hoe "play to earn" eruit zou kunnen zien in Habbo?

Hoewel we ideeën hebben, zijn er nog geen concrete plannen. Dit is uiterst belangrijk voor onze community om te erkennen en te begrijpen! We zullen jullie op de hoogte houden van alle spelveranderingen in Habbo.

 

Een voorbeeld van hoe we meer “play to earn”-elementen naar Habbo zouden kunnen brengen, is door meer NFT-items in het spel te introduceren. Deze kunnen worden gekocht, verdiend, gewonnen of zelfs verkregen als een gratis geschenk bij een in-game aankoop. Dit zouden totaal unieke items zijn die bestaan op een blockchain buiten het spel, maar die bruikbaar zijn in het spel, op dezelfde manier als de avatars van het Habbo-Avatars project dat zullen zijn. Het voordeel voor jou als speler is dat je alle NFT’s die je bezit buiten Habbo kunt verkopen. Je hoeft niet eens een Habbo-account te hebben om dit soort items te verkopen, en de persoon die het koopt hoeft dat ook niet.Wat is de invloed van “play to earn” op de economie in het spel?

Hoewel we Habbo verder zien evolueren naar een “play to earn”-model, hebben we op dit moment geen plannen om de bestaande handelseconomie te veranderen door bestaande Habbo items verhandelbaar te maken buiten het spel als NFT’s.

 

Waarom besteden jullie hier tijd aan en niet aan de Unity client of gameplay-toevoegingen voor de community?

Het Habbo-Avatars project is een belangrijk maar relatief klein deel van de werklast van ons ontwikkelingsteam. Het werk aan de Unity client gaat door en zal niet stoppen of beïnvloed worden door dit project. We hebben nieuwe designers en developers aangenomen om er zeker van te zijn dat het project voldoende bemand is en dat het niet te veel tijd van andere projecten in beslag neemt. Het is belangrijk om te weten dat de opbrengsten van de verkoop van de Habbo-Avatar NFT's weer geïnvesteerd zullen worden in het spel, zodat we het nog beter kunnen maken voor jullie, de community.

 

Hebben jullie een roadmap of tijdschema voor het Habbo Avatars project?

We kunnen niet met zekerheid zeggen wanneer, maar we zijn van plan (nadruk op plan) om de eerste groep avatars zeer binnenkort beschikbaar te maken, vrijwel zeker dit jaar nog. Verdere ontwikkelingen en toevoegingen aan het project zullen worden gedeeld op onze nieuwe Discord server, en mogelijk ook op de belangrijkste Habbo websites en social media pagina's.

 

Welke blockchain technologie gaan jullie gebruiken in dit project, en waarom?

We gebruiken Ethereum omdat het op dit moment de meest stabiele en betrouwbare cryptocurrency is die beschikbaar is voor het project. Ethereum is ook de technologie die het meeste gebruikt wordt om NFT's te 'slaan', dus het is een natuurlijke keuze voor ons bij onze missie om NFT's zo toegankelijk mogelijk te maken.

 

Een andere technologie waar we naar hebben gekeken is Polygon, die ook op Ethereum vertrouwt maar minder energie-intensief is. Er zijn echter wat bezorgdheden over de veiligheid van deze technologie - niet zo lang geleden werden er miljoenen euro's aan cryptocurrency gegeven aan Poly Network bij een hack.

 

Waarom maken jullie niet dezelfde website in mijn taal, en niet alleen in het Engels op habbo.com?

We hebben maar één NFT- “winkel” nodig, dus hebben we besloten om het op onze hoofdwebsite te hosten.

 

Blockchain technologie zoals cryptocurrency, en in het bijzonder NFT's, gebruiken veel elektriciteit. Wat ga je doen om de extra koolstofuitstoot die het Habbo Avatar project met zich meebrengt te compenseren?

Kijk op de Habbo-Avatars website om  te weten te komen hoe we met deze kant van het project zullen omgaan.

 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen
Mogelijk gemaakt door Zendesk