Hoe beveilig ik mijn computer?

De volgende tips helpen je om je computer en dus je Habbo-account veilig te houden.

Hou je systeem up-to-date

Windows brengt vaak servicepacks en patches uit die de beveiliging van je systeem updaten. Zorg ervoor dat je regelmatig Windows Update controleert om de nieuwste patches te downloaden.

Gebruik een firewall-programma

Een firewall is een programma dat als barrière werkt tussen je computer en internet; het staat verbindingen toe die veilig zijn en blokkeert die die niet zijn.

Installeer antivirus

Iedereen die een computer heeft, moet antivirussoftware hebben, maar het volstaat niet om de software gewoon te installeren en te vergeten. Als je de virushandtekeningen van je software niet regelmatig bijwerkt, wordt deze steeds minder efficiënt en begint het vervelende bestanden naar je computer te sturen. De meeste antivirusprogramma's hebben een automatische update-functie, dus het is meestal gewoon een kwestie van ervoor zorgen dat je deze inschakelt. je moet ook je software instellen om zoveel mogelijk dingen te scannen, vooral inkomende e-mails en alle bestanden die je ontvangt.

Het is altijd een goed idee om je computer in de Veilige modus te scannen, omdat sommige vervelende bestanden zich in je systeem begraven wanneer het normaal werkt en zelfs als ze worden verwijderd, de volgende keer dat je je pc opstart, opnieuw kunnen verschijnen.

Bescherm je wachtwoorden

Je stapt weg van Habbo om wat te gaan drinken en voor je het weet is je broertje ingesprongen en word je permanent verbannen. Habbo open en onbeheerd achterlaten is een veelgemaakte fout, maar een die gemakkelijk te voorkomen is.

Als je een tijdje niet achter je computer zit, log dan uit bij je Habbo Hotel of plaats een wachtwoord op je screensaver en activeer het voordat je vertrekt.

Hoe kom ik van een keylogger af?

Een keylogger is een virus dat door een bestand naar je computer wordt gestuurd. Als je dat bestand hebt geopend, is het mogelijk dat je een keylogger op je computer hebt staan. Een keylogger registreert alles wat je typt en stuurt het naar de persoon die je het bestand oorspronkelijk heeft gestuurd. Dus dan krijgen ze je Habbo-wachtwoord, creditcardnummers en zelfs gesprekken.

Je hebt antivirussoftware nodig om keyloggers te verwijderen en het is van vitaal belang dat je up-to-date software hebt als je internet gebruikt. Als je antivirussoftware hebt, zorg dan dat deze up-to-date is en voer een volledige scan uit.

Hoewel er veel uitstekende antivirusprogramma's op de markt zijn, heeft geen enkel programma bewezen dat het alle virussen, keyloggers en andere malware kan identificeren. We raden je aan meerdere antivirusprogramma's te gebruiken als je denkt dat je een keylogger hebt.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen
Mogelijk gemaakt door Zendesk