Is Habbo Hotel veilig voor mijn kind?

Habbo wordt 24 uur, 7 dagen per week gemodereerd. Ons moderatieteam waarschuwt en/of weigert toegang tot Habbo's die zich niet houden aan de regels en voorschriften die in de Habbo Regels en Algemene Voorwaarden te vinden zijn.
Om hulp te krijgen, kunnen Habbo's het venster "Accountinstellingen" openen door op het wiel icoontje rechtsonderin te klikken. Hier kunnen zij informatie over veiligheid en hoe je hulp kan krijgen. Om ongepast gedrag te melden, moet u dit vanaf de juiste plek doen. Als u bijvoorbeeld ongepaste chatgesprekken in een kamer wilt melden, dan doet u dit vanuit het chatgeschiedenisvenster. Om een ongepaste kamer aan te geven, moet u dit doen vanuit het informatievenster van de kamer.

Als Habbo's zich in een bepaalde kamer niet op hun gemak voelen, kunnnen zij de kamer verlaten door op de hotelknop linksbovenin te klikken. De user verlaat de kamer en komt weer terug in het hoteloverzicht.

Alle gesprekken in het Hotel worden gefilterd voordat ze op het scherm verschijnen. Het systeem filtert ongepaste, aanstootgevende, racistische en seksistische termen en uitdrukkingen en andere woorden die onaanvaardbaar zijn voor minderjarigen. Namen,  Habbo motto's en kamerbeschrijvingen worden ook gefilterd. Filters worden vaak en regelmatig bijgewerkt en bevatten honderen woorden en termen.

Bovendien werken wij voortdurend met onze gebruikers om ervoor te zorgen dat zij zo veilig mogelijk zijn wanneer ze zijn ingelogd in het Hotel en in het algemeen op het internet. Meer algemene informatie over het spel vindt u in de gids voor ouders.

 

Help ons om uw kind veilig te houden in Habbo door de veiligheidstips en manieren om misbruik te melden door te nemen voordat uw kind gaat spelen. 

 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen
Mogelijk gemaakt door Zendesk