Welke tools gebruikt Habbo om de veiligheid van mijn kind te garanderen?

Om onze gebruikers een zo plezierig mogelijke tijd in het Hotel te geven en hun verblijf zo veilig mogelijk te maken, hebben we een aantal tools ontwikkeld om zo de controle te hebben over alle situaties.

Wij raden u aan om de volgende informatie samen met uw kind door te lezen. Dit om ervoor te zorgen dat uw kind begrijpt wat hij of zij kunt doen om de controle over hun Habbo ervaring niet te verliezen.

-Negeerknop

Als uw kind lastig wordt gevallen door een andere gebruiker, of simpelweg niet wilt lezen wat een andere gebruiker te zeggen heeft, dan kunt uw kind gebruik maken van de Negeerknop. Dit kan geactiveerd worden door op het betreffende habbo poppetje te klikken. De Negeerknop zal verschijnen en als je er op klikt zal het gesprek van de gebruiker niet meer te zien zijn.

Klik hier voor meer informatie over de Negeerknop.


-Kamer moderation tools

Uw kind heeft controle over zijn of haar eigen kamers. Zij beslissen zelf wat er in de kamers gebeurt en wie de kamers mogen bezoeken. Dit geeft hen een actieve en zelfstandige rol in de algemene Habbo moderatie en kunnen zij zelf een bijdrage leveren aan een veiligere, plezierige en verantwoorde gemeenschap.
Uw kind beschikt over de volgende tools:

*Kick

Met deze tool kunt uw kind een gebruiker uit zijn of haar kamer zetten. Als de kamer niet op slot is, kan de gebruiker weer in de kamer terugkomen.

*Negeren

Met deze tool kunt uw kind een gebruiker negeren. Uw kind kan kiezen om de gebruiker gedurende 2, 5 of 10 minuten te negeren. De chatgesprekken zijn gedurende deze tijd niet te zien.

*Negeer kamer

Deze tool werkt hetzelfde als “Negeren”, alleen worden hierdoor alle Habbo’s genegeerd. Alle chatgesprekken zijn niet meer te zien.

*Ban

Met deze tool kunt uw kind een gebruiker uit zijn of haar kamers verbannen.

*Verwijder ban

Met deze tool kunt uw kind een gegeven verbanning verwijderen. Als uw kind een fout heeft gemaakt bij het verbannen van een Habbo, kan hij/zij dit corrigeren via deze tool.
Uw kind kan ook zijn of haar vrienden laten meehelpen met het modereren van zijn of haar kamers als zij een keer niet aanwezig zijn. Zij kunnen zijn of haar vrienden rechten geven in de kamer zodat zij in de kamer kunnen modereren. Klik hier voor meer informatie over kamer moderation tools en hoe uw kind rechten kan geven in een van zijn of haar kamers.

  

- Controle over de toegang tot kamers
Er zijn verschillende opties om onze gebruikers te helpen met de toegang tot hun kamers:

Iedereen - Iedere gebruiker kan de kamer binnenkomen.

Iedereen met wachtwoord - De kamer is vergrendeld met een wachtwoord. Alleen gebruikers die het wachtwoord weten, kunnen de kamer binnenkomen. 

Eigenaar (onzichtbaar) - alleen de eigenaar van de kamer kan binnenkomen; de kamer is niet zichtbaar voor anderen in de Navigator. Let op: de kamer is nog steeds op andere manieren te vinden (maar niet te betreden).

Habbo's kunnen de toegangsinstellingen van de kamers wijzigingen door te klikken op “kamer informatie”, dat links onderin het scherm te vinden is. Dit opent het controlepaneel. 

- Forum moderatie
Groepseigenaren kunnen rechten instellen voor het zichtbaarheid van het forum, het kunnen creëren van categorieën en het kunnen posten op het groepsforum.

Groepseigenaren kunnen ook afzonderlijke berichten en categorieën modereren. Ze kunnen het forum door groepadmins op dezelfde manier laten modereren.

 

 -Profiel Privacy instellingen
Habbo's zijn en blijven anoniem  en hun persoonlijke informatie wordt nergens in het hotel getoond. Toch hebben we een aantal profielinstellingen ter beschikking zodat ze nog meer controle hebben over hun privacy. Deze instellingen kun je vinden via de Privacy tab in Accountinstellingen. De privacy-instellingen opties zijn als volgt:

Zichtbaarheid Profielpagina - Je kan kiezen of andere Habbo's jouw profielinformatie kunnen zien of niet. 

Online status Je kunt kiezen of je andere Habbo's wilt laten zien of je online bent of niet.

Volgfunctie- Alleen vrienden zijn in staat om uw kind te volgen.  Als ze een rustig moment voor hun zelf willen, kunnen ze deze functie uitzetten.  Op deze manier kan niemand je volgen. 

Vriendenverzoeken toestaan- Als je geen ongewenste vriendschapsverzoeken wilt ontvangen, kun je deze optie uitzetten. 

 

Veiligheidsslot

Het veiligheidsslot is een optionele functie die alleen beschikbaar is op accounts die een e-mailadres en wachtwoord gebruiken om in te loggen. In het geval dat het veiligheidsslot is ingeschakeld, wordt het betreffende account "vergrendeld" als er sprake is van verdacht gebruik. Je ontvangt dan per e-mail een een eenmalige code die je kunt gebruiken om jouw account te ontgrendelen. Je kunt het veiligheidsslot inschakelen in de Identificatie-instellingen.

Klik hier voor meer informatie over hoe het Veiligheidsslot werkt. 

U kunt hier meer informatie vinden over hoe u hulp en advies kunt krijgen voor een probleem op Habbo.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen
Mogelijk gemaakt door Zendesk