Waarom kreeg ik een ban, een mute of een ruilslot?

Dit zijn de gevolgen van het niet volgen van de Habbo Regels, gerangschikt per categorie:

 

Bij het verstoren van het spel:

Dit zijn voor spelers die het spel voor anderen verstoren door het scherm te laten flooden (“overstromen”) of kamers te plunderen. Bans of mutes houden ook diegenen in bedwang die zich bezighouden met schadelijke scripts. Je kunt van alles krijgen, van een sanctie tot een permanente ban, afhankelijk van de ernst van het probleem en hoe vaak je eerder meldingen hebt ontvangen die hetzelfde probleem signaleren.

 

Houd er rekening mee dat ons moderatieteam zich niet kan wijden aan blokkering. Als iemand je de weg blokkeert, verlaat dan alsjeblieft de kamer en kom op een later tijdstip terug. Je kunt de kamereigenaar ook vragen de blokkering te verwijderen.

 

Gevolgen van het plaatsen, accepteren van weddenschappen of voor het vragen van geld voor deelname aan kansspellen:

Deze gevolgen gelden voor spelers die weddenschappen plaatsen of accepteren of andere spelers vragen om games te spelen die op kans gebaseerd zijn. Sancties in deze categorie variëren van tijdelijke tot permanente ruilsloten of tijdelijke/permanente bans, afhankelijk van de ernst van het probleem en hoe vaak je eerder sancties hebt ontvangen of een account is geblokkeerd. Ernstige gevallen kunnen er ook toe leiden dat je kamer wordt bevroren (dat wil zeggen dat deze niet langer toegankelijk is en meubels niet kunnen worden verwijderd.)

 

Gevolgen van het illegaal kopen van Habbo-munten:

De enige legitieme betaalmethoden om Habbo-credits te kopen, vind je hier en in de in-game Shop. Als je ergens anders credits koopt, wordt je account permanent verbannen zonder de kans om in beroep te gaan.

 

Gevolgen van het verstrekken / vragen om persoonlijk identificeerbare informatie:

Deze gevolgen gelden voor spelers die vragen om of akkoord gaan met webcamchats of real-life ontmoetingen met vreemden en die persoonlijke informatie vragen van spelers die ze vindbaar maken. Op basis van de ernst kunnen de gevolgen voor dit soort gedrag variëren van een sanctie tot een permanente ban.

 

Gevolgen van intimidatie:

Deze gevolgen zijn van toepassing wanneer spelers anderen intimideren of pesten. We definiëren intimidatie en pesten als de ene persoon persoonlijk en voor een aanhoudende periode een ander beledigt. Spelers die ruzie met elkaar maken, worden normaalgesproken gevraagd om elkaar te negeren. De gevolgen in deze categorie variëren van sancties tot bans, op basis van de ernst van het probleem en hoe vaak je eerder sancties hebt ontvangen voor hetzelfde probleem.

 

Gevolgen van aanzetten tot haat:

Van toepassing wanneer mensen beledigende en aanstootgevende taal gebruiken wanneer ze verwijzen naar andermans etniciteit, seksualiteit, nationaliteit of religie. Dit soort gedrag resulteert meestal in een sanctie of zelfs permanente ban.

 

Gevolgen van oplichting:

Deze gevolgen gelden voor spelers die adverteren voor gratis-kredietzwendel, valse Habbo-URL's verspreiden, wachtwoord-phishing proberen of andere trucs die bedacht zijn om de account van een andere speler te stelen. Gevolgen in deze categorie zijn over het algemeen permanente bans, omdat ze als zeer ernstig worden beschouwd en we adviseren het slachtoffer van een gestolen account vaak om de diefstal te melden bij de politie.

 

Gevolgen van schendingen van de voorwaarden:

Spelers die toegeven dat ze deelnemen aan illegale activiteiten (hacken, kinderpornografie proberen te delen, creditcardfraude, volwassenen die minderjarigen betrekken bij seksuele discussies, proberen om drugs te verkopen enz.), evenals spelers die inbreuk plegen onze Algemene Voorwaarden door te proberen hun Habbo-account te verkopen of over te dragen, meubi te verkopen voor contant geld of een retrohotel te bezitten. De meeste bans in deze categorie zijn permanent en de politie kan ingelicht worden.

 

Gevolgen van ongepaste naam / kamer / groep:

Dit zijn de gevolgen van het aanmaken van een Habbo-account, kamer of groep met een ongepaste naam. Dat wil zeggen, een naam die beledigend is voor andere spelers of beledigend of seksueel expliciet taalgebruik bevat. De gevolgen in deze categorie variëren van sancties tot permanente bans.

 

Ik ben verbannen en kijk mijn accountgegevens niet meer in het Hotel vinden

Wanneer jouw account geblokkeerd is, zal jouw accountprofiel niet meer zichtbaar zijn in het Hotel. Dit betekent niet dat jouw account is verwijderd. Jouw account blijft in ons systeem maar alleen jouw avatargegevens zullen niet meer zichtbaar zijn in het Hotel. Als jouw account niet meer geblokkeerd is, zal de informatie weer zichtbaar worden in het Hotel.
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen
Mogelijk gemaakt door Zendesk