Hoe meld ik een probleem?

In welk geval moet ik een probleem melden?

Je moet een incident melden, zoals iemand die je in de game pest, of probeert je ertoe te brengen je wachtwoord of andere vertrouwelijke informatie te onthullen. Je kunt ook getuige zijn van seksueel expliciet gedrag of chatten. Dit soort gedrag mag niet optreden en moet worden gemeld met behulp van de tool 'Vraag om hulp'. Als je je zorgen maakt, kun je ook een volwassene laten weten wat er aan de hand is of contact opnemen met een van de hulplijnen.

Door deze incidenten aan ons moderatieteam te melden, kunnen ze actie ondernemen

 

Hoe meld ik iets?

Om het gedrag van een Habbo te melden, moet je dit vanaf de juiste plaats doen. Als een Habbo bijvoorbeeld een ongepaste chat plaatst, rapporteer je deze vanuit het chatgeschiedenisvenster. Als je een kamer ziet die tegen de Habbo Regels is, moet je dit melden vanuit het kamerinformatievenster.

Onthoud dat de optie 'Noodhulp' alleen mag worden gebruikt in een echte nooddienst, en misbruik ervan kan ertoe leiden dat je wordt verbannen.

 

Wat kan ik anders doen?

Als iemand je irriteert op Habbo, moet je de Negeren-knop gebruiken om zijn chat uit te filteren. De knop Negeren bevindt zich in het contextmenu van de avatar. Als ze zich in een groepsruimte bevinden waar je eigenaar van bent of rechten op hebt, kun je ze ook eruit “kicken” en verbannen. Groepseigenaren of groepsbeheerders met moderatierechten kunnen ongepaste berichten of zelfs hele threads verbergen.

 

Let op: de Hulpknop is alleen voor noodgevallen! Misbruik van deze toepassing kan leiden tot een ban op je account.

 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen
Mogelijk gemaakt door Zendesk