Alles over veiligheid

Navigeer veilig op internet met de volgende Habbo-veiligheidstips:

De beste manier om veilig te blijven, is door nooit iets te delen op sociale media of internet waarvan je niet wilt dat je familie of vrienden het zien.

Als je iets deelt waar je spijt van hebt, is het nooit te laat om hulp te krijgen. We doen allemaal wel eens iets waarvan we spijt krijgen. Zelfs als iets dat je hebt gedeeld op grotere schaal wordt gedeeld, met mensen waarvan je niet wilt dat ze het zien. Hoe beschamend het ook is, het hoeft niet het einde van de wereld te zijn.

 1. Voel je niet onder druk gezet om iets te doen of te delen wat je niet wilt. Als iemand je onder druk zet om een ​​webcam in te stellen, blokkeer deze dan en meld hem/haar bij Helpwanted. Voor meer informatie over veilig blijven op Habbo, ga je hierheen.
 2. Als iemand je online bedreigt, vertel dit dan zo snel mogelijk aan een volwassene die je vertrouwt. Als je kunt, sta dan onmiddellijk op van jouw computer, loop weg en vertel een volwassene die je vertrouwt.
 3. Het is nooit te laat om hulp te krijgen. Hoe ver het ook is gegaan, er zijn altijd mensen om te helpen. Je kunt contact opnemen met Helpwanted. Voor meer informatie over veilig blijven op Habbo, ga je hierheen.
 4. Onthoud: het is niet jouw schuld! Wat je ook online hebt gedeeld, de dader is de enige schuldige. ZIJ zullen verantwoordelijk worden gehouden. Je komt niet in de problemen!
 5. De dader heeft de wet overtreden. Een jongere aanmoedigen om zich uit te kleden of seksuele dingen te doen op internet is een ernstige misdaad. De politie zal de dader vinden en arresteren.

Onthoud dat je niet de enige bent. Als je je te veel schaamt of bang bent om het aan een ​​volwassene te vertellen die je vertrouwt, kan je altijd contact opnemen met Helpwanted. Voor meer informatie over veilig blijven op Habbo, ga je hierheen.

 • Bescherm je persoonlijke informatie: hou je voor- en achternaam voor jezelf, evenals e-mailadressen, woonadres, telefoonnummers, foto's en schoolinformatie. Op deze manier kan niemand je bedriegen, beroven of lastig vallen of je in gevaar brengen.
 • Houd je vrienden in pixels. Ontmoet nooit mensen die je alleen via internet kent. Als iemand je voorstelt ze te ontmoeten, zeg dan "nee, bedankt" en vertel het aan je ouders of een volwassene die je vertrouwt.
 • Wees niet bang om iemand te vertellen wat er aan de hand is. Als iemand je ongemakkelijk maakt of je bang maakt op Habbo, laat het ons moderatieteam dan weten. Je kunt iemand melden via hun profielscherm.
 • Vergeet de camera. Zodra je een foto van jezelf uploadt, verlies je de controle erover voorgoed. Je kunt het nooit meer terugkrijgen of verwijderen. Iedereen kan het wijzigen en gebruiken om je te pesten. Denk goed na voordat je een foto van jezelf op internet zet.
 • Wees een slimme surfer. Websites die je gratis meubi en credits aanbieden of die zich voordoen als een nieuwe versie van Habbo of webpagina's van onze medewerkers zijn allemaal vals. Ze zijn opgezet om vals te spelen en van je te stelen. Tik nooit je persoonlijke gegevens in op dergelijke sites en download daar niets van. Mogelijk krijg je een computervirus of keylogger.
 • Wat moet ik doen als ik ben opgelicht?
  Je moet de Help-tool gebruiken en een rapport invullen. Geef ons zoveel mogelijk details zodat we je kunnen helpen.
 • Wat moet ik doen als iemand om mijn wachtwoord vraagt?
  Als iemand om je wachtwoord vraagt, moet je om hulp vragen en de kamer verlaten.
 • Wat moet ik doen als ik denk dat iemand mijn wachtwoord kent?
  Je moet het onmiddellijk wijzigen. Dit kun je doen door je identificatie-instellingen te openen vanuit het instellingenmenu in het spel.
  LET OP: verander NOOIT je wachtwoord in iets dat iemand je heeft opgedragen, zij kunnen je account en al je Habbo-meubi stelen. Als iemand om je wachtwoord vraagt ​​of je vraagt ​​het te wijzigen, moet je om hulp vragen en 'negeren'.
 • Als ik mijn wachtwoord typ, verschijnt het dan als *****?
  Nee, het zal verschijnen als je wachtwoord en iedereen zal het kunnen zien. Als iemand je ooit vertelt dat je wachtwoord verschijnt als *****, kun je het beste onmiddellijk de kamer verlaten en om hulp vragen en hen aangeven bij ons moderatie team.
 • Wat is een goed wachtwoord?
  Een goed wachtwoord bevat een combinatie van cijfers, hoofdletters en kleine letters. Gebruik geen woorden of cijfers zoals je naam, geboortedatum of Habbo-naam!
 • Wat moet ik doen als iemand om mijn persoonlijke gegevens vraagt?
  Als iemand om je persoonlijke gegevens vraagt, moet je om hulp vragen en de kamer verlaten. Het is erg onveilig om persoonlijke gegevens te onthullen zoals je adres, je school, je telefoonnummer etc.

Wil je meer informatie over veiligheid? Bezoek dan even onze Safetypagina, daar staat van alles!

 
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen
Mogelijk gemaakt door Zendesk