De Marktplaats

De Marktplaats is een gemakkelijke manier om Meubi die je niet langer wilt, te koop aan te bieden. Je kan items op Marktplaats zetten en voor 48 uur te koop aanbieden, en later terug komen om te kijken of ze verkocht zijn. Je kan bijna alle items op Marktplaats verkopen behalve huisdieren en items die je met Duckets hebt gekocht. 


Waarom zou ik de Marktplaats gebruiken?

De Marktplaats is om verschillende redenen handig:

  • Via de Marktplaats kan je oudere, zeldzamere items terug vinden die momenteel niet beschikbaar zijn in de Shop. In sommige gevallen zullen deze items ook nooit meer opnieuw verkocht worden in de Shop.
  • Je kunt met de Marktplaats winst maken door items te verkopen die je niet meer gebruikt.
  • Je kunt bepaalde items voor een goedkopere prijs krijgen.

Waarom kan ik de Marktplaats niet gebruiken?
Je hebt een ruilpas nodig om gebruik te maken van de Marktplaats. Je kan hier meer info vinden over hoe de ruilpas en hoe je die kunt krijgen.  

Als het moderatieteam je een ruilslot heeft gegeven, kun je de Marktplaats niet gebruiken (of ruilen) totdat het ruilslot is verwijderd.

Hoe kan ik items op de Marktplaats verkopen?
Je kunt tot maximaal 250 ruilbare Meubi verkopen. Je doet dit door in je Inventaris op een Meubi te klikken en vervolgens op de knop 'Verkoop op Marktplaats' te drukken. Artikelen die je te koop aanbiedt, blijven 48 uur op de Marktplaats. Onverkochte items worden automatisch teruggestuurd naar je inventaris wanneer ze na 48 uur verlopen.

Je kunt elk ruilbaar item verkopen door deze te selecteren in je inventaris en vervolgens te klikken op "Verkopen op Marktplaats".


Hoe kan ik items kopen in de Marktplaats?
In de Shop vind je de Marktplaats-pagina, waar je een lijst met items kunt vinden die op dit moment te koop worden aangeboden. Via de zoekfunctie kan je naar een specifiek item zoeken en je kan ook alle items opvragen vanaf een bepaalde vraagprijs. Je zal altijd de laagst aangeboden prijs te zien krijgen, dus je koopt altijd het goedkoopste item van het moment.

The Marketplace.png

Kost het geld om de marktplaats te gebruiken?
Voor het gebruik van de marktplaats zelf betaal je geen credits. Alleen als je een item verkoopt betaal je een vergoeding. Hoeveel deze vergoeding is hangt af van voor hoeveel je het item hebt verkocht en kan oplopen. (Hoe hoger de verkoopprijs van het item is, hoe hoger de vergoeding).


Hoe weet ik of mijn items in Marktplaats verkocht zijn?
Wil je zien of je nog items hebt, open dan de Shop en klik op de tab "Marktplaats". Vervolgens kijk je onder "openbare aanbiedingen" of "privé aanbiedingen". Hier kun je alle actieve items vinden die je nog niet verkocht hebt. De credits die je verdiend hebt met de verkoop van items op de Marktplaats kun je in Inkomstenvenster vinden. Items die niet verkocht zijn worden automatisch teruggestuurd naar je inventaris.

 

My Sales window.png

Wat gebeurd er als mijn aangeboden Meubi niet verkocht zijn?
Niet verkochte items worden automatisch teruggestuurd naar je inventaris.

Kan ik eenmaal verkochte Meubi in de Marktplaats nog terughalen/cancelen?
Items die je op de Marktplaats hebt verkocht, kun je niet meer terugkrijgen.

Kan ik Meubi terughalen die nog te koop staan op de Marktplaats?
Ja, dat kan! Je kan een item cancelen door de pagina te openen en een item te selecteren. Vervolgens klik je op "Cancel".Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen
Mogelijk gemaakt door Zendesk