Een Habbo speler doet aangifte: Wat moet ik doen?

In het dagelijkse werk krijgt de politie niet heel vaak te maken met Virtuele Diefstal, maar het komt wel degelijk voor op sites waar men werkt met virtuele eigendommen. Omdat er ingebroken is op andermans computer en er virtuele eigendommen zijn meegenomen is de dader in veel gevallen strafbaar. Daarom raden wij slachtoffers van virtuele diefstal altijd aan om aangifte te doen wanneer er voor een grote waarde aan spullen is gestolen. 

Samenwerking tussen Habbo en de Politie: 
Wij van Habbo Hotel proberen virtuele diefstal zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen omdat het strafbaar is wanneer men spullen van anderen steelt, ook op het internet. We zijn aanwezig bij verschillende bijeenkomsten van de politie en geven presentaties en workshops aan korpsen over wat virtuele diefstal is en wat de politie hieraan kan doen. Op deze manier hebben we al meerdere keren succes geboekt in het achterhalen en vervolgen van daders.

Wat moet ik doen wanneer iemand aangifte komt doen?  
Omdat wij spelers aanraden om aangifte te doen bij grote diefstal bestaat de kans dat u als agent hiermee te maken kunt krijgen. Het is belangrijk om naar de speler te luisteren en zoveel mogelijk informatie te verzamelen over wanneer en hoe de diefstal heeft plaatsgevonden en voor welke waarde er aan virtuele goederen is gestolen.
Zodra de aangifte is opgenomen en men kan met de zaak aan de slag kan er een vordering gestuurd worden naar authorities.nl@sulake.com zodat wij de gegevens digitaal kunnen aanleveren. Mails van politie en justitie hebben altijd voorrang en worden dezelfde of de eerstvolgende werkdag nog behandeld. 

De speler zegt de dader te kennen, moet ik evengoed een vordering naar Habbo sturen?
Ja, om achter de gegevens van de werkelijke dader te komen is het noodzakelijk om contact op te nemen met Habbo. Alleen wij hebben toezicht op onze database waarin alle gegevens staan en kunnen traceren wie er heeft ingelogd op het betreffende account. Daarnaast blijkt ook dat spelers er soms naast zitten wanneer ze aangeven de dader te kennen en blijkt het iemand anders te zijn die hun spullen gestolen heeft. 

Welke informatiebronnen kan ik zelf gebruiken? 
Voor het opnemen van de aangifte en het behandelen van de zaak is het mogelijk om Politie Kennisnet te raadplegen. Op deze informatiesite is een speciaal gedeelte over Digitale Criminaliteit uitgelicht door verschillende Cybercrime experts. Ook Habbo komt hierin aan bod en er staat een uitleg over wat er gedaan moet worden om de dader uiteindelijk te kunnen achterhalen en te vervolgen. 

Hoe kan ik in contact komen met Habbo NL?
Wij zijn per mail bereikbaar via authorities.nl@sulake.com voor al uw vragen en de vorderingen. Wanneer telefonisch contact gewenst is kan men dat aangeven in de mail zodat wij terug kunnen bellen. Graag ontvangen wij dan het nummer waarop u rechtstreeks te bereiken bent. 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen
Mogelijk gemaakt door Zendesk