Hoe gebruik je de downloadbare Flash-client

Wat is de downloadbare Flash-client en waarom hebben jullie deze gemaakt?

Adobe heeft de beschikbaarheid van Flash tegen het einde van het jaar 2020 verwijderd, daarom moesten we in januari van dit jaar de oude Flash-versie van Habbo stopzetten. De nieuwe Unity-client voor Habbo is in december 2020 vrijgegeven voor een open beta-testfase om deze te vervangen. Omdat de Unity-client weliswaar nog niet compleet of bevredigend is voor Sulake en de gemeenschap, brengen we de oude Flash-client opnieuw uit, verpakt als een zelfstandige AIR-app, of wat we een downloadbare Flash-client noemen. Dit geeft Habbo's toegang tot de bekende functieset terwijl we werken aan de ontwikkeling van de Unity-client. Zodra je de Flash-client vanaf de Habbo-webpagina hebt geïnstalleerd, kun je deze gebruiken om Habbo op je account te spelen, net zoals je kunt spelen op de nieuwe Unity-client. Inmiddels is ook de Unity-client beschikbaar.

Kan ik zowel de downloadbare Flash-client als de Unity-client gebruiken?

Ja. Net als de open bèta die we eind vorig jaar hebben gelanceerd, kun je kiezen welke client je wilt gebruiken om Habbo te spelen.

Hoe kan ik het downloaden en installeren?

Voor zowel MacOS- als Windows-gebruikers: om de client te installeren, moet je op de gele knop op je startpagina klikken:

Je krijgt dan een venster te zien waarin je kunt kiezen om de MacOS- of Windows-versie te downloaden:

Windows:

• Nadat je het opstartprogramma hebt gedownload, dubbelklik je erop om het installatieproces te starten.
  • Je wordt gevraagd of je wilt dat de app wijzigingen op je apparaat aanbrengt. Klik op Ja.

BELANGRIJK: aangezien dit de eerste keer is dat we een installatiebestand hebben uitgebracht, zal Windows Smartscreen dit waarschijnlijk markeren. Je moet toegang verlenen om het te installeren.

MacOS:

• Nadat je het hebt gedownload, moet je het uitpakken.
  • Om het vervolgens daadwerkelijk te openen en te installeren, moet je naar je beveiligings- en privacyinstellingen gaan en het handmatig goedkeuren om het te kunnen gebruiken. (Nadat je het hebt geprobeerd te openen, moet duidelijk worden aangegeven waar het moet worden goedgekeurd in de instellingen voor beveiliging en privacy.)

Hoe gebruik ik het om Habbo te spelen?

Windows:

Zodra je de client op je computer hebt geïnstalleerd, hoef je alleen maar op ‘Starten en inloggen’ te klikken op de Habbo-website. Hierdoor wordt de client gestart (mogelijk moet je bevestigen dat je deze wilt starten).

MacOS:

Het is iets ingewikkelder voor MacOS-gebruikers om in te loggen op hun accounts en Habbo te spelen.

Zodra je de client op je computer hebt geïnstalleerd, open je deze. Je wordt om een ​​‘SSO-ticket’ gevraagd:

Dit is de code die je op de website krijgt als je op de gele knop klikt. (LET OP: de code in de onderstaande schermafbeelding is gedeeltelijk verborgen.)

Nadat je de code in het vak hebt ingevoerd, krijgt je toegang tot je account.

LET OP: je moet dit codekopieerproces elke keer uitvoeren als je inlogt op Habbo met MacOS.

Hoe verander ik van avatar?

Voor de Unity-client kun je, net als voorheen, je avatar veranderen in het avatar-selectiescherm in het spel.

Voor de downloadbare Flash-client kun je op elk gewenst moment van avatar wisselen op de instellingenpagina van de Habbo-website voordat je hem start, net als bij de oude in-browser Flash-client.