Waarom hebben jullie het ruilen en de Marktplaats veranderd?

Waarom worden er zoveel credits afgetrokken als ik met succes een item op de Marketplace verkoop?

We hebben hogere verkoopkosten geïmplementeerd bij het gebruik van de Marktplaats om items te verkopen in Habbo 2020. Deze vergoeding wordt afgetrokken van het totale bedrag dat je ontvangt als je een item succesvol verkoopt.


We hebben dit gedaan omdat het handelen met zeer lage of helemaal geen verkoopkosten Habbo's in staat zou stellen om andere controles op de overdracht van credits te omzeilen.


Waaruit bestaan de verkoopskosten?

De Marktplaats-verkoopskosten zijn een vergoeding die je betaalt wanneer je met succes een item op de Marktplaats verkoopt. De werkelijke kosten hangen af van de prijs waarvoor je een item verkoopt - het is bijvoorbeeld een veel hoger percentage van de verkoopwaarde als je een item verkoopt voor 60.000 credits dan wanneer de prijs 100 credits is.

Wat is de "Handelsreiziger Achievement"?

Wanneer je op de Marktplaats items verkoopt, hangt de maximale prijs die je voor je item kunt vragen af van de level die jouw Handelsreiziger achievement heeft bereikt. 

Om de Handelsreiziger naar level 5 te brengen, moet je met succes een aanzienlijk aantal items op de Marktplaats verkopen. 

Hieronder staan de vereiste Handelsreiziger Achievement-levels met de bijbehorende maximale verkooplimieten:

 • Nog geen levels behaald: 10 credits.
 • Level 1: 10 credits.
 • Level 2: 100 credits.
 • Level 3: 1.000 credits.
 • Level 4: 10.000 credits
 • Level 5: 100.000 credits

Waarom kost het geld om de credit donatie tool te gebruiken?

De redenen voor deze kosten worden hieronder vermeld:

 • Hierdoor kunnen wij gratis credits uitdelen en hoef je hierdoor minder credits te verdienen. Dat wil zeggen er is minder motivatie om het spel daadwerkelijk te spelen en credits te verdienen door achievements te voltooien, je levels te verhogen, etc. Dit is vooral relevant voor nieuwe Habbo's. 
 • De kosten zullen ertoe bijdragen dat verkopers van credits op de zwarte markt worden ontmoedigd om de tool te gebruiken om zo illegale credits over te zetten op andere accounts. 
 • Zonder deze kosten zou de credits donatie tool waarschijnlijk worden gebruikt om andere bestaande heffingskosten te omzeilen. Het handelssysteem zo hierdoor niet meer werken. 

Waarom moet je überhaupt kosten betalen voor bepaalde features? Waarom wordt credits afgetrokken van de verkopen die ik op de Marktplaats heb gedaan en waarom worden er extra kosten in rekening gebracht voor gekochte credit meubi uit de Shop?

Habbo heeft een zeer complexe economie en alles is nauwgezet ontworpen om samen te werken om een uitgebalanceerd spel te creëren. Features die de overdracht van credits mogelijk maken, moeten een soort van kosten, controle of limiet hebben om te kunnen werken. 

Hieronder staan enkele meer gedetailleerde redenen voor kosten/belastingen/aftrekken van credits in bepaalde features:

 • Het voorkomt dat er nieuwe credits in het systeem terechtkomen via meerdere avatars en accounts
 • Het vermindert geleidelijk het aantal in omloop zijnde credits (zonder de kosten/heffingen zouden mensen bijvoorbeeld salaris van hun persoon met dezelfde credits kunnen betalen, terwijl zelfs een kleine heffing deze kansen aanzienlijk verminderen. 
 • Het voegt waarde toe aan het verdienen van nieuwe credits door onder andere een level omhoog te gaan, achievements te voltooien, in Habbo organisaties te werken en handelen. 
 • Het maakt lenen en andere soortgelijke activiteiten meer weloverwogen, aangezien Habbo's hun rijkdom niet eenvoudig meer kunnen delen zonder consequenties. 

 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen
Mogelijk gemaakt door Zendesk