Vragen over Ethereum en blockchain technology

Wat zijn NFT’s?
NFT staat voor “non-fungible token of uniek token”. Het zijn unieke stukjes data die op een blockchain worden opgeslagen en niet uitwisselbaar zijn. In zekere zin zijn ze vergelijkbaar met hoe onze LTD’s werken en allemaal hun eigen unieke nummer hebben in Habbo. 

 

Het belangrijkste voordeel van NFT’s is dat ze gebruikt kunnen worden om eigenaarschap te koppelen aan digitale items. Dat wil zeggen, dat je met NFT’s digitale kunst, verzamelobjecten of elk ander type digitaal item kunt bezitten. Bovendien mogen er geen twee identieke NFT-items zijn. Alle NFT’s moeten uniek zijn. Soms worden NFT’s ook wel gebruikt als sleutels voor toegang tot exclusieve chatgroepen en zelfs voor games. Over het algemeen wordt er verwacht dat de komende maanden en jaren steeds meer nieuwe toepassingen gebruik zullen gaan maken van NFT’s. 

 

Veel NFT’s, momenteel de meeste, maken deel uit van de Ethereum-blockchain. Een blockchain is een specifiek type database dat verschilt van een typische database in de manier waarop het informatie opslaat. Blockchains slaan gegevens op in blokken die vervolgens aan elkaar worden geketend. De gegevens worden niet opgeslagen in een centrale database, maar juist op verschillende machines op een bijna onhackbare, gedecentraliseerde manier.

 

Wat zijn de Habbo NFT's?

De NFT’s die wij in september 2021 gelanceerd hebben, zijn unieke, willekeurige gegenereerde avatars. Je kunt ze zien als stukjes digitale Habbo merchandise. Je kan het zien alsof je in het echt een Habbo T-shirt hebt gekocht. Jij bent dan eigenaar van dat T-shirt. De enige manier waarop iemand anders het T-shirt kan bezitten, is door het aan hen te verkopen of aan hen te geven. Op dezelfde manier zorgen de Ethereum en blockchain-technologie ervoor dat je de volledige eigendom en controle hebt over de digitale items of NFT’s die je koopt. Deze exclusiviteit maakt NFT’s waardevol als product. 

 

Wat is Ethereum?

Ethereum is een populaire vorm van cryptovaluta en het verschilt van andere omdat het meer is dan alleen de uitwisseling van valuta zelf. Ethereum maakt ook de opslag mogelijk van speciale metadata en identificatiecodes die het mogelijk maken om onderscheid te maken tussen elke NFT, waardoor ze volledig uniek en bijna onmogelijk te vervalsen of te hacken zijn. Heb ik Ethereum nodig om een Habbo Avatar NFT’s te kopen?

Ja, de avatars kunnen gekocht worden via onze officiële OpenSea pagina. Om er een te kopen, evenals de juiste hoeveelheid Ethereum die je nodig hebt, heb je ook een crypto-portemonnee nodig met de naam MetaMaskHoe krijg ik Ethereum?

Ethereum is beschikbaar op verschillende plekken op het internet. Wij raden je echter ten zeerste aan om geen Ethereum te kopen, tenzij je ervaring hebt, een bestaande crypto-portemonnee hebt die je gemakkelijk en comfortabel kunt gebruiken, dat je bekend bent met de risico’s die gepaard gaan met cryptovaluta en dat de waarde mogelijk kan variëren.

 

Hoe kun je een crypto-portemonnee krijgen? 

Crypto-portemonnees zijn gratis en er zijn verschillende soorten beschikbaar. Je zult MetaMask nodig hebben om NFT’s van onze website te kopen. Belangrijk om te weten is dat wij nooit om je MetaMask-wachtwoord of seed phrase zullen vragen. Het is van cruciaal belang dat je deze informatie nooit met iemand deelt of digitaal opslaat  op een plek waar andere makkelijk bij kunnen, vooral niet op internet. 

 

Waarom kan ik niet gewoon een van de Habbo Avatars met echt geld kopen? Ik wil geen Ethereum kopen om een avatar te kopen. 

De Habbo Avatar NFT’s die wij beschikbaar stellen, maken deel uit van de Ethereum blockchain. Dit betekent dat kopers Ethereum moeten gebruiken om eigendom te claimen van de avatars die wij zullen uitbrengen. 

 

Kan ik een van de Habbo Avatars op een secundaire markt kopen? 

Ja, dat kan. Je kunt avatars vinden op bijvoorbeeld OpenSea

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen
Mogelijk gemaakt door Zendesk